De Clerodendrum Trichotomum (Pindakaasboom) Zaden Kweken 

Als je geïnteresseerd bent in het kweken van een unieke en geurige plant, dan is de pindakaasboom (Clerodendrum trichotomum) misschien wel precies wat je zoekt. In dit artikel gaan we dieper in op de pindakaasboom, met de nadruk op het verkrijgen van de  zaden, het kweken en verzorgen. Lees verder om alles te ontdekken over deze bijzondere boom en hoe je zelf pindakaasboom zaden kunt kweken.

Het kweken van een pindakaasboom in je tuin is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een zintuiglijke ervaring. Deze boom heeft de naam te danken aan de sterke pindakaas geur van de bladeren en de prachtige bloemen maken deze boom tot een opvallende aanwinst voor elke buitenruimte. Bovendien trekken pindakaasbomen bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin.

Kansenboom of Pindakaasboom?

De naam van de Clerodendrum Trichotomum is afkomstig uit het latijn. Clerodendrum betekent letterlijk, “kansenboom”. De boom heeft deze naam gekregen vanwege de kans op medische gevolgen van de boom, zowel positief als negatief. Tegenwoordig wordt de naam “pindakaasboom” het meest gebruikt. Dit voornamelijk, zoals gezegd, door de pindakaas geur van het blad wanneer deze in bloei zijn. 

Clerodendrum Trichotomum Zaden

De pindakaasboom of Kansenboom, is een opmerkelijke plant oorspronkelijk afkomstig uit China en Japan. Deze plant staat niet alleen bekend om zijn opvallende geur, maar ook om zijn prachtige witte met roze bloemen en decoratieve blauwe bessen. Bovendien heeft deze boom zowel sierwaarde als voedingswaarde.

Is de Pindakaasboom giftig?

De bessen van de pindakaasboom zijn giftig. Bij aanraking van gebroken bessen met de huid, kan er een allergische reactie ontstaan. Deze kapotte bessen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het verwijderen en doden van luizen.  Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van gebroken bessen van de pindakaasboom en de huid te beschermen met handschoenen. Als je vermoedt dat je in aanraking bent gekomen met de gebroken bessen van de pindakaasboom en een allergische reactie ervaart, neem dan contact op met een medisch professional voor advies en behandeling. 

Pindakaasboom Zaden Kweken

Het kweken van deze zaden kan een lonende ervaring zijn. Hier zijn enkele belangrijke stappen:

  • Optimale temperatuur: De zaden ontkiemen het beste bij een temperatuur van ongeveer 20 °C. Wees geduldig, want de ontkieming kan tussen de 21 en 60 dagen duren, zelfs onder ideale omstandigheden.
  • Zaaidiepte: Zaai de zaden ongeveer 3 mm diep in goed doorlatende grond. Hierdoor kan de boom aan het begin makkelijker boven de grond komen en optimaal groeien. 
  • Standplaats: Zorg voor een zonnige locatie die beschermd is tegen harde wind. Geef de plant voldoende ruimte om voedingsstoffen op te nemen en te groeien. 

De Pindakaasboom verzorgen

Een gezonde pindakaasboom vereist regelmatige zorg:

  • Water geven: Zorg voor voldoende water, vooral tijdens droge periodes.
  • Snoeien: Behoud de vorm en verwijder dode takken door regelmatig te snoeien.
  • Bemesting: Geef de boom een uitgebalanceerde meststof voor gezonde groei.
  • Bloemen en geur: Bewonder de prachtige bloemen en geniet van de karakteristieke geur van de bladeren.
  • Decoratieve bessen: Verzamel de decoratieve blauwe bessen voor een extra visuele traktatie.

De pindakaasboom groeit goed in het voorjaar, dus houd hier rekening mee met het kweken van de boom.

De pindakaasboom is niet alleen een prachtige toevoeging aan elke tuin, maar biedt ook een unieke geurige ervaring en zelfs eetbare vruchten. Door pindakaasboom zaden te vinden en te kweken, kun je genieten van de schoonheid en veelzijdigheid van deze bijzondere plant. Wees geduldig en zorgvuldig bij het kweken, en voor je het weet, geniet je van een weelderige en geurende tuin met de pindakaasboom als een opvallende blikvanger.

In onze online webshop vind je de pindakaasboom zaden, zodat jij deze boom ook in jouw tuin kan hebben. Wacht niet langer en plaats je bestelling vandaag nog. 

Wil je meer weten over het kweken van bijzondere planten en bomen? Blijf op de hoogte van onze blog voor meer tuinierstips en informatie over exotische planten.

Pindakaasboom zaden kweken

Lees meer van onze blogs

Navigation

Great to see you here !

A password will be sent to your email address.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Already got an account?

Quickview

Close

Categories

Mijn winkelwagen

X

Favorieten

X
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.
Disclaimer

Disclaimer: Door gebruik te maken van deze website “www.coolvital.com” en eventuele afname van producten of diensten gaat u automatisch akkoord met onze ‘Algemene voorwaarden’.
Leeftijdsgrens om aan cannabis gerelateerde producten te kopen.
Door deze website te gebruiken en een bestelling te plaatsen bij coolvital.com verklaar je dat je minimaal 18 jaar oud bent. Deze website, met al zijn inhoud, is uitsluitend bedoeld voor volwassenen.
CBD-olie is geen vervanging voor voorgeschreven medicatie en wij raden u dan ook aan om u goed te informeren over CBD-olie bij een arts voordat u begint met het gebruik hiervan. We doen hier geen medische verklaringen om vervolgens kwalen, ziekten of defecten te behandelen, diagnosticeren, genezen of voorkomen. Meer informatie is te vinden op Google en bij het Office of Medicinal Cannabis. Wij verkopen CBD-olie, of aanverwante producten gemaakt van CBD, als voedingssupplement. CBD-olie is een voedingssupplement en daarom geen vervanging voor medicatie. Wij mogen én willen geen medische claims doen ten behoeve van producten met CBD. Dit is vastgelegd in de Europese wetgeving en deze wetten gelden voor alle producenten, winkels en webshops. Voedingssupplementen zijn een aanvulling op een sportieve en gezonde levensstijl. De basis is goede voeding & voldoende beweging.